Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

2019
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

RSS

Tatin saapuminen kotitallille
06.03.2019 15:59 | Merru

Kotitallilla tarkoitan pientä pihapiiriämme lehmustojen keskellä. Punainen tallin julkisivu lumikasoineen ja aurinkoa heijastavine ikkunoineen tekee taas kauniin kevätmaiseman. Andalusianhevonen Tatti seisoskeli malttamattoman hevostrailerin sisällä ja odotti ulospääsyä. Auto oli pysähtynyt ja kuski, Kauko Hykkänen, tuli pian avaamaan lastaussillan. 

"Pruu, hohhoh hoo! Otetaan sut ulos täältä", puheli vanha mies ja aukaisi takapuomin. Pian Tatti pakitti ulos miehen viereen uteliaasti uutta miljöötä katsellen. Korvat hörössä ja häntä liikkumattomana. Sitten pöhähdys ja pään laskeminen. 

"Noniin...", riimunaru löytyi kaulan yltä, eikä Kaukon tarvinut kauaa kysyä liikkumaan mukana, kun parivaljakko pian tasapainotteli hiekoitetun, mutta silti liukkaaksi jääneen tallipihan parkkipaikalla. Pihalla ei näkynyt ketään, mutta tallin ovet olivat sepposen selällään. Sisältä kuului yskimistä ja puhetta, myös selvää heinien pöyhistelyä. Pyynnön mukaan päätti Kauko kuitenkin ohjata eksoottisen, eli muuta rotua kuin suomenhevosta olevan, hevosen kohti tarhoja. Sähköt sai pois katkaisijasta. Sitä ennen oli kuitenkin hyvä ottaa matkustussuojat pois jaloista, minkä jälkeen Tatti päästelikin reippaasti kauemmas portilta. 

Kauko mietti, mikä kumma yhdistelmä hevosia, suomalainen ja epsanjalainen, oli päätynytkään yhteen sisaren lapsenlapsen tallille. Kauko voivotteli ja mietti, ettei tästä kelistä ainakaan hyvää seuraa. Sitten kuuluikin punaisesta rakennuksesta rasahdus ja ärhäkäs komento. 

"Moro, kiitos avusta", Merru kähisi vanhan tutun suomiputen kanssa. "Eipä mitään, tässä on suojat. Tule kohta hakemaan ne loput tavarat tuolta perästä", vastasi Kauko ja tuli taputtamaan Orppaa. 

Kauko, vanha hevosmiäs, jolta Orppakin oli tullut, oli ystävällisesti auttanut Merrua jo monta kertaa, eikä hänen palveluksilleen näkynyt loppua. Oli hän myös Merrun sukulainen, vaikka he eivät muuten läheisiä olleetkaan. VAstapalveluskeksi oli Merru monta kertaa käynyt hoitamssa mummon veljen, eli saman Kaukon, ravitallilla hiittejä ja tallitöitä. SIeltä oli lähtenyt myös innostus suomalaiseen hevosrotuun. Vaikka suuntana eivät olletkaan ravit, vaan ratsupuoli.

Merru kiitti jälleen kerran avusta toiseen kertaan, kun sai Orpankin tarhattua, ja pääsi hakemaan Tatti-orin satuloita ja viimeisiä loimia vanhalta tallilta. Toki miehelle tarjottiin myös pullakahvit, ja vielä ihan omaleipomana. 

"Sie se kyllä osaat näitä munkkeja käsitellä", naurahti Kauko ja ryysti kahvia. Keskustelu sujui ja kävi koulutuksessa, tulevaisuudessa, mutta pysyi loppujen lopuksi melko suppean ja vaisuna. Se oli kuitenkin tavallista, eikä se tuntunut kummastaakan kiusalliselta, sillä tähän oli totuttu. 

Heiluttaen lähetettiin Kauko matkaan trailereineen ja niin jatkuikin tavanomainen päivä pienellä kotitallilla. Tatti totutteli illalla uuteen karsinaansa ja tiluksiin.


 - Merru | Kommentoi


©2019 Orppa // Virtuaalihevonen - suntuubi.com